Kako je tailor-made pristup razvoju softvera pridonio rastu
vodećeg hrvatskog FMCG trgovca za 25%

 

KAKO JE POČELO

Prije gotovo dvadeset godina, Konzum nam se javio sa željom za rješenjem koje će pratiti rastuće potrebe vodećeg retailera u državi. Blisko surađujemo s Konzumovim IT timom još od 2003. godine, od kada je naša poslovna suradnja izrasla u gotovo partnerski odnos. Razvijamo softver koji pokreće Konzumov front i back-office, a istovremeno osiguravamo i hardver - tradicionalne
blagajne, samonaplatna rješenja, POS, periferna POS oprema itd.

 

O KONZUMU

Konzum je vodeći trgovački lanac u Hrvatskoj. S više od 11 tisuća zaposlenika ubraja se u najveće poslodavce u državi, a svakog dana u preko 600 Konzumovih prodavaonica kupuje čak 500 tisuća kupaca. Prateći najbolja svjetska maloprodajna iskustva, Konzum predvodi trendove na domaćem tržištu, od SCO blagajni do usluge internetske prodaje i dostave do vrata, koju koristi više od 155 tisuća registriranih korisnika.

 

IZAZOV

Konzumu je trebao ERP sustav, kojeg je naknadno htio nadopuniti rješenjima za specifične dijelove svog poslovanja. Širenjem poslovanja, klijent je izrazio želju da njegovo softversko rješenje postane mobilnije, kako bi svi zaposlenici mogli pristupiti podacima s prodajnog prostora i time uštedjeli vrijeme koje bi inače proveli u pozadinskom uredu odnosno back-officeu. Uz aplikacije, bilo je potrebno osigurati i hardver koji prati razvoj softvera.

 

RJEŠENJE

Tijekom dugogodišnje suradnje prakticirali smo tailor-made pristup, po čijem smo principu prilagođavali postojeće i razvijali nove aplikacije. Funkcionalnosti postojećeg ERP rješenja (IPIS+ ERP) prilagodili smo specifičnim potrebama klijenta. Iz istog razloga kreirali smo i mobilnu ekstenziju ERP rješenja, koju smo naknadno razvili u Android aplikaciju (mobileBOOM), čime je Konzum dobio najmoderniju verziju aplikacije.

Za potrebe funkcioniranja Konzumove usluge Drive In, postavili smo interaktivne kioske. Također smo, integrirajući naš softver s postojećim rješenjem, razvili mobilni POS za potrebe plaćanja prilikom isporuke robe u sklopu Konzum Klik usluge. Zahvaljujući tome, plaćanje prilikom dostave na kućnu adresu moguće je obaviti gotovinom te kreditnim i debitnim karticama.

Za potrebe klijenta izradili smo i potpuno novu aplikaciju (IPIS+ promet), koja prati prodaju u stvarnom vremenu. Konzum tako koristi većinu aplikacija iz naše retail ponude. Osim Konzuma, aplikacija je sada dostupna svim našim klijentima.

 

REZULTATI & ZAKLJUČAK

Suradnja se nastavlja. Neprestano razvijamo aplikaciju IPIS+ u skladu sa specifičnim zahtjevima naših klijenata, što znači da svaki od njih dobiva rješenje u potpunosti prilagođeno svojim poslovnim potrebama.

Želite li i Vi rješenje u potpunosti prilagođeno Vašim potrebama, javite nam se na pis@pis.eu.com
Naši stručnjaci rado će odgovoriti na sva Vaša pitanja i skrojiti rješenje po mjeri Vašeg poslovanja!

vrh stranice