Point&Print rješenje

Point&Print rješenje

24.05.2024.

Klijentima štedimo do 80% vremena u procesu ispisa etiketa

PIS DOPISNIK 
Zoran Jorgić 
Odjel Industrijskih rješenja

 

 

Zoran Jorgić iz odjela Industrijskih rješenja otkrio nam je kako su pomoću stand-alone printera drastično ubrzali proces ispisa etikete 

Nedavno smo zaprimili upit klijenta za ubrzanje procesa ispisa etiketa. Klijent upravlja sa šest različitih vrsta proizvoda, odnosno senzora za industriju. Prije implementacije našeg rješenja, proces je bio manualan, na način da su se ručno prepisivali brojevi sa samih senzora. Senzori su već sadržavali EAN kod koji označava serijski broj svakog senzora, no operater je podatke najprije ručno prepisivao u Word datoteku na računalu, iz kojeg bi kasnije printao na naljepnice A4 formata. Naljepnice koje sadržavaju serijske brojeve je kasnije škarama rezao na manje etikete koje bi zatim lijepio na kutijice u koje je pakirao senzore.

PIS je ponudio rješenje koje je podrazumijevalo preddefinirane etikete za svaku od šest vrsta senzora, koje smo integrirali u memoriju pisača CAB EOS5. Etiketa je imala pametno polje koja se odnosi na serijski broj senzora. Također smo unaprijed definirali kratki EAN kod koji bi pozivao odgovarajuće etikete ovisno o vrsti senzora. Uz pomoć barkod skenera spojenog na desktop printer, moguće je automatsko pozivanje etiketa artikala.

 

      


Skeniranjem ili unosom promjenjivih podataka (serijskih brojeva, LOT brojeva, datuma, količina naljepnica) u par sekundi imamo spremne etikete. Kada klijent zatraži određenu etiketu, pisač na zaslonu zatraži skeniranje serijskog broja, nakon čega operater skenira serijski broj - EAN kod samog senzora te isprinta etiketu s podacima koji dolaze na kutiju pakiranja senzora. Nakon toga, senzor je spreman za skladištenje ili prodaju.

 

Printer CAB EOS5 ispisuje etikete termalnim transferom brzinom 150mm/s i rezolucije 300DPI

 

CAB printer

 

 Stand-alone desktop printer uz pomoć barcode skenera poziva etikete iz vlastite memorije, što znači da ovo rješenje ne zahtijeva računalo. Sav rad obavlja se uz pomoć printera, ručnog barkod skenera te eventualno tipkovnice. Također, na etiketama se može formirati više pametnih polja. Moguć je unos broja potrebe količine etiketa, a sam layout etikete prilagodljiv je željama i potrebama kupca.

 

Skeniranje QR koda artikla i brzi ispis etiketa direktno iz memorije uređaja 

 

Ovim rješenjem postiže se ušteda od 80% vremena koje je klijent do tada gubio ručnim unosom podataka. Dugotrajan proces pripreme etiketa za svaki artikl posebno izbjegli smo brzim skeniranjem QR ili EAN barkodova artikla, zbog čega su etikete s podacima ispisane i spremne za nekoliko sekundi. Dodatna prednost je i to što klijentima više nisu potrebna zasebna računala s posebnim softwareima i driverima printera. Uz to, smanjili smo mogućnost pogrešaka operatera i lijepljenja pogrešnih etiketa na senzore.

 

Etikete s podacima su ispisane i spremne za samo nekoliko sekundi

 

 

CAB_printer

vrh stranice