Poslovno smo savjetovali Ribolu

Poslovno smo savjetovali Ribolu

04.05.2021.

U tijeku su nove tailor-made radionice poslovnog savjetovanja


Popuštanjem epidemioloških mjera započela je realizacija dugo planirane radionice poslovnog savjetovanja u srednjodalmatinskom lancu trgovina Ribola. Tako je početkom svibnja u Kaštel Lukšiću održana radionica na temu „Komunikacija i stvaranje timova u komercijalnom poslovanju“, namijenjena zaposlenicima Ribole. Šesnaestero sudionika, među kojima su djelatnici odjela nabave, regionalni voditelji i nekoliko poslovođa, na dvodnevnoj je radionici unaprjeđivalo svoje vještine poslovne komunikacije. Mjesec dana kasnije, uslijedila je follow-up radionica. Naša suradnica za poslovno savjetovanje – Maja Stefanović, prenijela nam je detalje iz prve ruke.

 

KLJUČAN JE FOLLOW-UP

Prvi dio radionice koncipiran je tako da pruža uvid u teoretski dio, dok drugi dio radionice pokriva primjenu novog znanja u praksi. Tako su djelatnici, nakon odslušane teorije, trebali samostalno oformiti tim i odraditi projektni zadatak za pilot prodavaonicu. Po završetku zadatka uslijedio je follow-up u sklopu kojeg se zajednički analiziralo dobiveno rješenje. Upravo je follow-up ključni dio ove radionice, a ujedno predstavlja i posebnost našeg poslovnog savjetovanja. „Iako je radionica bila na temu „mekih vještina*“, follow-up je na neki način bio i provjera znanja djelatnika vezanih za tzv. „tvrde vještine**“, kako bi što kvalitetnije pripremila teme koje bi im mogle koristiti u svakodnevnom poslovanju. Dakle, druga radionica bila je vježba za djelatnike i njihova prezentacija rezultata koje su dobili.“, pojašnjava voditeljica radionice.

 

ZNANJE S RADIONICE ODMAH PRIMJENJUJEMO U PRODAVAONICI!

Prilikom rješavanja projektnog zadatka, za kojeg imaju mjesec dana, sudionici radionice mogu se konzultirati s našom Majom i tako razjasniti eventualne nejasnoće. „Dogovor je bio da me jednom tjedno mogu zvati i postavljati pitanja vezana za projektni zadatak koji je, za razliku od radionice, vezan za struku, tj. njihove operativne poslove“ - objašnjava nam voditeljica radionice. Dodaje kako su se zaključci doneseni nakon svakog poziva pokazali posebno korisnima pri određivanju tema budućih radionica.

 

IZNIMNO POZITIVAN STAV SUDIONIKA

Za polaznike svoje radionice, Maja ima samo pohvale. „Evaluacija radionice bila je izvrsna! Polaznici su odgovorni, orijentirani cilju i zaista odličan tim. Cijeli tim aktivno sudjeluje i zainteresiran je za provođenje promjena i stjecanje novih vještina. Kao predavaču mi je bilo zadovoljstvo surađivati s njima.“

 

VEĆ PLANIRAMO NOVE RADIONICE

Iako je pandemija poremetila prošlogodišnje planove održavanja radionica, ove godine aktivno ih nadoknađujemo. Tako su u planu još tri radionice iz područja maloprodaje te dvije teme za odjel nabave. Njihova realizacija predviđena je u rujnu, po završetku ovogodišnje turističke sezone. Do tada, Maja pomaže Riboli oko uređenja nove poslovnice.

 

*meke vještine
znanja koja nisu stečena formalnim obrazovanjem, ali njihovom uporabom postižemo izvrsnije rezultate u bilo kojem području

**tvrde vještine
vještine stečene formalnim obrazovanjem koje osposobljavaju za određene djelatnosti

vrh stranice