Bili smo na JobFairu 2023

Bili smo na JobFairu 2023

22.05.2023.

Predstavili smo se na vodećem studentskom sajmu u regiji
Prethodne dvije godine studentima IT sektora približili smo se sponzoriranjem AIBG natjecanja, a ove smo godine otišli korak dalje, sudjelovanjem na zagrebačkom Job Fairu, jednom od najvećih studentskih sajmova u regiji

Šesnaesti po redu Job Fair održao se 17. i 18. svibnja. Iako se većina dosadašnjih izdanja održavala na samom FER-u, ove je godine Zagrebački Velesajam pretvoren u mjesto za upoznavanje studenata sa 152 poduzeća iz 14 različitih industrija. 

 

SEDMERO PREDSTAVNIKA PIS-a

Jedan od čak 144 štanda bio je i PIS-ov, na kojem je studente dočekivalo čak sedmero kolega - Tihomir, Željko, Jurica, Leon, Matija, Denis i Mirela, a pridružio nam se i Krešo. Preko tri tisuće posjetitelja, ponajviše studenata FER-a, TVZ-a i FOI-a, posjetilo je ovaj dvodnevni sajam, a neki od njih zaustavili su se i na našem štandu. Ovi studenti pritom su iskoristili priliku upoznati se s PIS-om, saznati više o našim poslovnim aktivnostima, karijernim prilikama i mogućnostima zapošljavanja.

 

ZANIMLJIVA PREDAVANJA I RADIONICE

Neki su predstavnici poduzeća podijelili svoja iskustva tijekom 23 predavanja podijeljenih u tri kategorije: Career Kickoff, I Just Got Tech'd i Freaky Tech. Prvog dana održana je panel rasprava o "Karijeri nakon diplome", na kojoj su predstavnici iz gospodarske i akademske zajednice dijelili savjete o početku karijere, pripremi za tržište rada i osiguranju konkurentnosti u stručnom području. Drugog je dana održan "Hot talk" s Hrvojem Ćosićem, CEO Aircasha, koji je odgovarao na pitanja iz različitih područja života dok je savladao osam razina ljutih umaka.

Uz posjete štandovima na Velesajmu, studenti su sudjelovali i na 16 radionica na FER-u. Sudionici su imali priliku rješavati praktične zadatke zajedno i čuti iskustva ljudi iz industrije te kako se nose s izazovima i pronalaze rješenja. Završni događaj prvog dana bio je Loosen up Party u Klubu studenata elektrotehnike, poznatom kao KSET. Na večernjem druženju studenti su imali priliku opušteno upoznati kolege iz zanimljivih poduzeća koji su ih počastila raznovrsnim koktelima.

 

vrh stranice