Konzum bira bez papira

Konzum bira bez papira

01.06.2023.

Uveli smo virtualne račune na Konzumove blagajne //FOTO: Konzum
Naš tim, pod vodstvom projektanta aplikativnih rješenja Ante Marinovića, tri mjeseca intenzivno je radio na projektu Virtualnih računa

Zahvaljujući PIS-ovom timu, naš dugogodišnji klijent Konzum sredinom svibnja uveo je elektroničke račune za sve korisnike MultiPlus Carda. PIS je tako odigrao ključnu ulogu pretvaranja računa i slipova, koji su se do sada ispisivali na printeru, u PDF format te u što kraćem roku od izdavanja računa. Kolege su pritom morali paziti da izgled računa bude što sličniji računu koji se dosad ispisivao.

 

RJEŠENJE ZA SVE VRSTE BLAGAJNI I VANJSKE SUSTAVE

„Navedeno je složeno i za ispis storno računa, povrata i odobrenja. Svi slipovi povezani s računom, poput kartica, kripto transakcija, KeksPaya i kupona, sada su konfigurabilni i omogućeno je da se šalju na storage ili ne. Pritom smo osigurali stabilnost rada na blagajni, ali i da korisnici ne primijete nikakve promjene u pozadini“, pojašnjava voditelj projekta Ante Marinović. Ovo rješenje uspješno je implementirano na svim vrstama blagajni i vanjskim sustavima koje naš korisnik koristi. Također, korisnici mogu prilagoditi postavke te sami odlučuju žele li virtualni račun. U suradnji s Konzumom, koji godišnje ispiše preko 140 milijuna računa, razvili smo rješenje koje ujedno doprinosi i većem dobru - smanjenju potrošnje papira i zaštiti okoliša.

 

„Ovim putem zahvaljujemo svim članovima tima koji su radili na ovom projektu. Posebna zahvala našim kolegama koji su iznijeli najveći "teret" dorada: Ružica, Ivan Dž. te Krešo B.“, poručuje Ante.

vrh stranice