Posjetili smo FachPack 2021

Posjetili smo FachPack 2021

04.10.2021.

Posjetili smo najveći europski sajam pakiranja, tehnologije i prerade

Čak 788 izlagača iz 33 zemlje te više od 24 tisuće posjetitelja iz različitih industrija okupili su se od 28. do 30. rujna na ovogodišnjem FachPack sajmu. Među njima bio je i PIS-ov tim – Krešimir Ćurković i Tomislav Jakopač. Ovo su njihovi dojmovi

OD ULAZA DO IZLAZA ROBE IZ SKLADIŠTA 

Krajem rujna, u izložbenom centru njemačkog Nürnberga već 40 godina održava se FachPack. Riječ je o najvećem europskom sajmu pakiranja, tehnologije i prerade, na kojem je moguće vidjeti pakirna rješenja za potrebe različitih industrijskih sektora. Sajam pokriva cijelu industriju – od ulaza do izlaza robe iz tvornice. Tijekom trodnevnog događaja tako su se  mogla vidjeti rješenja za pakiranje, za obradu i tisak na pakiranje, sve do logističkih sustava.


LIVE STREAM DEMONSTRACIJA

Ključna tema ovogodišnjeg sajma bila je ekološki prihvatljivo pakiranje. Program je podijeljen je na glavnu temu, forume PACKBOX i TECHBOX, štandove, mjesta okupljanja za industriju pakiranja i posebne emisije za određene teme. Komentirajući sajam, naš Tomislav posebno ističe kvalitetu organizacije i mini pokretni studio. „Voditelji programa išli su od proizvođača do proizvođača, koji su u live prijenosu predstavljali svoje inovacije posjetiteljima sajma. Uz to, štandovi su web kamerom bili spojeni s centralama, gdje ste onda na drugoj strani imali čovjeka koji je u udaljenoj hali i demonstrira proizvod koji želite vidjeti putem web kamere.“ Neki izlagači nisu bili direktno tamo, već su izlagali preko svojih zastupnika. 

Sajam su posjetili predstavnici svih značajnijih tvrtki. „Sastali smo se s predstavnicima Domino Njemačka, a posjetili smo i izlagače iz Hrvatske te firme s kojima bismo mogli surađivati.“


MOGUĆE PROŠIRENJE ASORTIMANA

Uz informiranje o novim tehnološkim trendovima na tržištu, cilj je ovog sajma upoznavanje s kolegama iz različitih zemalja, što potencijalno rezultira novim poslovnim suradnjama. Tako je bilo i u našem slučaju. „Pronašli smo neke zanimljive brendove s kojima bismo mogli proširiti asortiman unutar Industrijskih rješenja. Neki možda već imaju preprodavače na našem tržištu, ali nemaju ovlaštene partnere, pa ćemo pokušati.“, ističe Jakopač.

 

DOLAZIMO I SLJEDEĆE GODINE

„Na ovom sajmu smo prvi put. S obzirom na to, uzeli smo sva tri dana za obilazak, ali shvatili smo da ono što nas zanima možemo obići u kraćem periodu, pa ćemo sljedeće godine sigurno ići u nešto kraćem izdanju“ – zaključuje Tomislav.


vrh stranice