Sarajevski FMCG Retail Summit

Sarajevski FMCG Retail Summit

18.03.2024.

Posjetili smo deseti sarajevski FMCG Retail Summit

Već nekoliko godina PIS je redoviti sponzor zagrebačkih maloprodajnih sajmova, a ove smo godine otišli korak dalje - u susjednu Bosnu i Hercegovinu, gdje se početkom ožujka održao sarajevski FMCG Retail Summit

 

 

Naš prodajni tim, kojeg čine Tomislav Peras i Dražen Brašnić, posjetio je Summit kako bi detaljnije istražio maloprodajne trendove tržišta na kojem se PIS sve više širi.

Deseto izdanje ovog FMCG Retail Summit bilo je u znaku ubrzavanja izvrsnosti u maloprodajnoj industriji Bosne i Hercegovine. Riječ je o centralnom trgovačkom događaju koji okuplja nešto veći broj sudionika naspram njegove zagrebačke verzije. Među sponzorima našlo se mnoštvo naših postojećih, ali i potencijalnih poslovnih partnera. „Ljudi su ovdje jako pristupačni. Razgovarali smo s tvrtkama Bingo, Binvest, CM, Ovnak, Fructa Trade i drugima“, ističe Dražen.

„Bilo nam je zanimljivo čuti nove načine operativnog funkcioniranja maloprodaje unutar BiH i poslušati o problemima s kojima se BiH retaileri sučeljavaju. Jedan od izazova koji ističu je logistika, zbog korištenja lokalnih cesta uslijed nedostatka autocesta, kao i to što nisu dio Europske unije. Puno se razgovaralo o dolasku Lidla, budući da se mnogi retaileri boje dolaska velikog lanca koji bi mogao uzdrmati njihovo tržište.“

„Uz to, razgovarali smo s organizatorima o mogućnosti PIS-ovog nastupa na sljedećem Summitu, gdje bismo izložili naša rješenja i predstavili se kao novi-stari IT igrač na BiH tržištu, s obzirom da smo već prisutni u Konzumu BiH i Mercatoru“, dodaju Dražen i Tomislav.
vrh stranice